The Green Way biedt nieuwe kansen voor terugkeer met hoop

 

De extra ondersteuning van The Green Way biedt u en uw gezin nieuwe kansen voor een hoopvolle toekomst in Armenië

Wij helpen u in het proces van terugkeer:

Kennismakingsgesprek met de The Green Way

Armeense gezinnen die in Nederland wonen kunnen via The Green Way extra ondersteuning krijgen bij terugkeer naar Armenië. Tijdens het kennismakingsgesprek legt een medewerker van The Green Way uit waaruit deze extra ondersteuning bestaat en kan u vragen stellen die met uw terugkeer te maken hebben.

Voorbereiding op terugkeer

Samen met uw gezin maken wij een plan voor de terugkeer naar Armenië. Wij bespreken in wat voor huurwoning u wilt wonen, welke wensen er zijn voor beroepsopleidingen, vinden van werk en scholen voor de kinderen. Als er coaching nodig is bij het opbouwen van een nieuw leven in Armenië of behoefte aan begeleiding in verband met psychosociale problemen nemen we dit ook in het plan op. 

Kennismaken Diaconia

Het is mogelijk om via internet (skype) kennis te maken met Diaconia en tijdens dit gesprek vragen te stellen.

Extra aandacht kinderen

Voor het begeleiden van kinderen bij het terugkeerproces hebben wij een roadmap ontwikkeld. Deze roadmap helpt de kinderen zich voor te bereiden op afscheidnemen in Nederland en een nieuw leven in Armenië. Wij bieden de kinderen de mogelijkheid om een half jaar Armeense bijlessen in Armenië te volgen zodat ze snel net zo goed Armeens kunnen spreken als hun leeftijdsgenootjes.

Nazorg
Na terugkeer houdt Solid Road 1 jaar lang nauw contact met u en uw gezin om goed in de gaten te houden of de terugkeer volgens plan verloopt. Daarnaast brengt een medewerker van Solid Road elk jaar een bezoek aan Armenië om te kijken hoe het met de teruggekeerde gezinnen gaat.
Ondersteuning door Diaconia in Armenië
The Green Way werkt voor de uitvoering van het terugkeerplan samen met Diaconia. Diaconia is een organisatie in Armenië die de armoede in Armenië wil doorbreken en ouders door opleidingen wil helpen werk te vinden. Diaconia heeft in Yerevan een eigen beroepsopleidingencentrum voor verschillende opleidingen en taallessen.